top of page

7 syytä, joiden vuoksi lasten mielestä tekonurmi on luonnon nurmea parempi valinta

Tekonurmi on monesta syystä parempi valinta pihalle: Se pysyy vuodenajasta riippumatta vihreänä, se näyttää aivan aidolta nurmikolta, ja vaatii olemattomissa määrin huoltoa. Lisäksi tekonurmi on käytännöllinen, helppo, monitoiminen jne.

Mutta mitä lapset ovat tekonurmesta mieltä? Jos se saisivat valita, kumman he valitsisivat?


Olemme melko varmoja siitä, että he suosivat tekonurmea näistä syistä:


1. Tekonurmi on pehmeää ja tuntuu mukavalta

Nykyään tekonurmi tuntuu todella mukavalta ja pehmeältä, joka on yksi syistä miksi lapset rakastavat tekonurmea. Se tuntuu niin mukavalta ja pehmeältä, ei kutita ihoa eikä pistele. Varsinkin kuivana aikana, kun luonnonnurmi tuntuu kovalta ja saattaa jopa sattua iholle, tekonurmi hellii ihoasi pehmeästi.


2. Tekonurmi ei tahraa vaatteita

Tekonurmen kanssa ei ole vaaraa saada vaatteisiin ikäviä vihreitä tahroja, jotka on lähes mahdoton puhdistaa. Lapsesi voivat pelata jalkapalloa, syöksyä maahan ja liukua pitkin nurmea ilman huolta sotkeutuvista vaatteista. Muita vahinkoja leikin tuoksinassa voi sattua, mutta ainakaan vaikeista tahroista ei tarvitse huolehtia.


3. Keinotekoinen ruoho kuivuu nopeammin

Sateen jälkeen luonnollinen nurmikko pysyy märkänä pidempään kuin keinotekoinen. Se yksinkertaisesti kuivuu nopeammin, varsinkin kun aurinko paistaa. Sateen sattuessa mene sateensuojaan vaikka välipalalle, ja sen jälkeen voit pian mennä takaisin ulos leikkimään nopeasti kuivuvalle nurmelle.


4. Voit laittaa uima-altaan tekonurmelle

Voit toki sijoittaa uima-altaan myös luonnonnurmelle. Ongelma on siinä, että kun poistat altaan muutaman viikon kuluttua, nurmikko on vaurioitunut näkyvästi, ja usein pysyvästi. Keinotekoisella ruoholla on kyky toipua senkin jälkeen, kun se on ollut uima-altaan alla litistyneenä. Kuidut kyllä litistyvät, mutta voit helposti harjata ne takaisin alkuperäiseen asentoonsa, eikä altaasta jää ikäviä muistoja nurmelle.


5. Käyttökelpoinen aina

Luonnollinen nurmikko vaatii hoitoa. Se on kylvettävä tai siirtonurmena asennettava, lannoitettava, ilmattava, kasteltava, paikattava ja sammaltakin vastaan on taisteltava.

Kaiken näiden ylläpidollisten toimien vuoksi lapsesi eivät pääse nurmikolle parina viikkona vuodesta. Keinotekoisen nurmen kanssa tilanne on parempi, sillä se ei vaadi näitä huoltotöitä. Kun asennus on valmis, lapset voivat leikkiä sillä vaikka vuoden jokaisena päivänä – paitsi kun nurmikon päällä on puoli metriä lunta.


6. Ei sotkua

Ollaanpa nyt ihan tosissaan. Olet varmasti samaa mieltä siitä, että on ärsyttävää kun luonnonnurmella uima-altaan viereen syntyy mutainen lätäkkö lasten juostessa ees taas altaan ja nurmikon väliä? Jos et halua, että uima-altaastasi tulee kuravesiallas, kaikkien on muistettava pestä jalat ennen veteen hyppäämistä.


7. Punkit eivät viihdy tekonurmella

Ehkä tärkeintä on tietää, että viheliäiset punkit eivät viihdy tekonurmella. Jokapäiväiset punkkitarkistukset ovat historiaa lapsiperheissä jotka ovat valinneet tekonurmen luonnon nurmikon sijaan.


Tsekkaa koko tekonurmi -mallistomme täältä ja tekonurmien asennuksissa tarvittavat tarvikkeet täältä


Nyt voit hankkia mieleisesi tekonurmen suoraan Expomaton tekonurmi -verkkokaupasta. Käy kurkkaamassa ja valitse omasi. Nopeat toimitukset koska kaikki tekonurmet löytyvät suoraan varastosta/hyllystä.


Ole yhteydessä myyntiimme ja kysyComments


bottom of page