top of page

Helppohoitoinen tekonurmi sopii kaikkiin vuodenaikoihin

Tekonurmen hankinta on investointi, jonka monet tekevät parantaakseen kiinteistön arvoa ja saadakseen vähemmän aikaa vievän pihan. Tekonurmi on loistava tapa saada lisää tunteja viikonloppuun ja varmistaa, että ruoho näyttää upealta aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.


Satoi tai paistoi, tekonurmi on loistava vaihtoehto niin kodinomistajille kuin yrityksillekin. Jos haluat pihasi näyttävän todella hyvin hoidetulta, tässä on pieni tietopaketti tekonurmesta ja vuodenaikojen vaikutuksesta siihen.


Viisi tekonurmikon tuomaa hyötyä

Keinonurmella on monia hyviä puolia kaikkina vuodenaikoina. Helteisinäkään kesäkuukausina se ei kuivu tai kuihdu auringonsäteiden porottaessa armottomasti, kun taas kylminä ja sateisina kuukausina se ei ole mutainen ja liukas, ja sen ansiosta sisätiloihin ei kantaudu kuraisia jalan- tai tassunjälkiä.


Listasimme alle neljä tekonurmen ehdotonta etua – vuodenajasta riippumatta.


1. Ei hajoa kuten oikea ruoho

Aito nurmikko voi painua ja kulua laikukkaaksi alueilla, joissa on paljon kulkua. Ihmisten ja eläinten kulkeminen nurmikolla kuluttaa sitä ja aiheuttaa muun muassa painumista ja tummumista. Tekonurmella näin ei kuitenkaan tapahdu. Se ei irtoa tai repeä koiran innokkaastakaan kaivamisesta, eikä se kulu kovassakaan käytössä. Tekonurmen ruohonkorret voidaan harjata tarvittaessa, mutta muita huoltotoimenpiteitä sinun ei juurikaan tarvitse tehdä.


2. Taattu laatu

Kun ostat nurmikonsiemeniä, et voi olla täysin varma laadusta ja luottaa siihen, että nurmikollesi ei ilmaannu rikkaruohoja.


Tekonurmella tiedät saavasi laadukkaan tuotteen, joka kestää. Se näyttää vihreältä ja raikkaalta ilman sitä suurta työmäärää, joka aidon nurmikon hoitamiseen kuluu. Sinun ei tarvitse viettää tunteja rikkakasvien torjunta-aineen ruiskuttamiseen tai rikkaruohojen kitkemiseen – eikä sinun todellakaan tarvitse koskea ruohonleikkuriin pitääksesi nurmen sopivan mittaisena.


Meiltä tekonurmen valitessasi voit luottaa siihen, että saat laadukkaan ja huolettoman tuotteen, josta voit nauttia vuosia.


3. Viemäröintijärjestelmä, joka varmistaa tasaisen ja nopean vedenpoiston

Tekonurmessa on sisäänrakennettuna viemäröintijärjestelmän, joka varmistaa tasaisen ja nopean vedenpoiston. Sinun ei tarvitse huolehtia lätäköistä tai mudasta rankkasateidenkaan aikana. Veden läpäisykyky on 60 litraa minuutissa yhtä neliötä kohden.

Tekonurmi on siten suunniteltu kestämään ja toimimaan kaikissa sääolosuhteissa.


Tekonurmen viemäröintijärjestelmä valuttaa veden pois, joten vesi ei jää nurmelle seisomaan. Voit siis unohtaa sateisten säiden kurasotkut. Tässä tärkeintä on luonnollisesti oikein tehdyt pohjat ja salaojien oikeaoppinen suunnittelu.


4. Ei luonnonnurmen liukkautta

Tasaisuuden ja toimivan vedenpoiston ansiosta tekonurmi ei ole yhtä liukas kuin luonnonnurmi. Leffoissa nähtävät liukastumiskohtaukset märällä nurmella ovat osittain hieman ylinäyteltyjä, mutta tottahan se on, että luonnonnurmella on helppo liukastua, varsinkin jos maanpinnassa on yhtään kaltevuutta. Tekonurmen rakenne tyhjentää veden pinnalta varmistaen, ettei liukkautta pääse syntymään ja siten se minimoi onnettomuusriskit.


Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää, kuinka tekonurmi kestää auringonpaisteet ja sateet, tuulet ja tuiskut, me olemme täällä auttamassa. Opastamme mieluusti sinua tarpeitasi vastaavan nurmen valinnassa pihanurmikolle, koira-aitaukseen tai vaikka omalle puttiviheriöllesi.


Ota yhteyttä numeroon 050-1446 tai s-postitse myynti@expomatto.fi

Voit myös kokeilla näppärää CHAT-palveluamme sivuston alareunassa tai täytä yhteydenottolomakkeemme


5. Viheliäiset punkit eivät viihdy tekonurmella

Tärkeää on tietää myös, että ikävät ja erilaisia tauteja levittävät punkit eivät viihdy tekonurmella. Jokapäiväiset punkkitarkistukset ovat historiaa lapsiperheissä jotka ovat valinneet tekonurmen luonnon nurmikon sijaan.


Tsekkaa koko tekonurmi -mallistomme täältä ja tekonurmien asennuksissa tarvittavat tarvikkeet täältä


Nyt voit tehdä hankintasi myös tekonurmi verkkokauppamme kautta, käy kurkkaamassa laaja valikoimamme!


Ole yhteydessä myyntiimme ja kysyComments


bottom of page