top of page

Tekonurmi vai luonnonnurmikko?

Monet ehkä hitusen kateellisena ihailevat hyvin hoidettua ja vehreänä hehkuvaa pihapiiriä. Kaikilla ei kuitenkaan ole aikaa ja kiinnostusta säännölliseen nurmikon hoitamiseen. Tämä on suurin syy siihen, että yhä useammat omakotitalon omistajat harkitsevat pihalleen tekonurmella toteutettua nurmikkoa luonnonnurmikon sijasta. Alla käymme läpi muutamia syitä, miksi tekonurmen valinta on hyvä ja järkevä valinta pihalle, Suomessakin.Tekonurmen hyötyjä verrattuna oikeaan ruohoon


Keinotekoinen ruoho näyttää aina hyvältä


Monet ovat vielä siinä käsityksessä, että tekonurmi näyttää nimenomaan keinotekoiselta, pahimmillaan jopa muoviselta. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, ja nykyään korkealaatuinen tekonurmi näyttää ja tuntuu aidolta ruoholta, ja niin väreissä kuin ja jopa ruohonkorsien malleissa on valinnanvaraa.


Suurin etu tekonurmen valinnassa on se, että se näyttää aina upealta ja hyvinvoivalta. Luonnonnurmikko vaatii jatkuvaa ja säännöllistä hoitoa säilyäkseen hyvänä, kun taas tekonurmi kestää hyvin äärimmäisiäkin sääolosuhteita Australian helteistä Suomen pakkasiin.


Kun valitset tekonurmen, nurmikkosi ei ole kehnoissakaan olosuhteissa laikuilla, kellastunut, sammaloitunut tai muutenkaan huonokuntoisen näköinen. Tekonurmella toteutettu piha näyttää keväiseltä heti lumien sulamisenkin jälkeen, kun luonnonnurmi vielä odottelee lämpimämpiä kesäkuukausia.


Säästät rahaa vesilaskussa


Tekonurmi ei tarvitse vettä pysyäkseen pirteänä ja vihreänä. Kun valitset tekonurmen tavallisen ruohon sijasta, voit säästää ison osan kuukausittaisesta vesilaskustasi. Helteisimpänäkin kesänä voit olla varma siitä, että vesilaskusi ei yllätä sinua ikävästi nurmikon hyvinvoinnin vuoksi.

Tekonurmi on ekologisempaa


Korkealaatuisen tekonurmen käyttö on vettä säästävämpi, mutta myös luontoystävällisempi vaihtoehto maisemointiin. Et tarvitse ympäristölle haitallisia lannoitteita pitääksesi nurmikon hyvinvoivana. Myös ruohonleikkuri on tekonurmen kanssa tarpeeton, joten säästät energiaa, polttoainetta ja luontoa. Luonnonnurmella saatetaan tarvita torjunta-aineita rikkaruohojen estämiseksi, mutta tekonurmen kanssa näitä luontoon päätyviä haitallisia kemikaaleja ei tarvita lainkaan. Tekonurmi on siis kokonaisvaltaisesti luonnonnurmea ympäristöystävällisempi valinta.


Tekonurmi on helpompi hoitaa


Keinotekoisen nurmikon hoitaminen on paljon luonnonnurmea helpompaa. Nurmikolle päätyneet roskat voit harjata tai puhaltaa pois lehtipuhaltimella. Jos nurmella on kuraa tai tahroja, ämpärillinen vettä riittää niiden puhdistamiseen. Voit unohtaa ainaisen ruohonleikkuun, trimmauksen ja rikkaruohojen kitkemisen, jotka kaikki ovat arkea luonnonnurmen hoidossa.


Tämä on useimmille asiakkaillemme myös yksi ehdottomasti tärkeimmistä syistä hankkia tekonurmi – voit vain istua, rentoutua ja käyttää vapaa-aikasi sinua miellyttävämpiin asioihin.


Kestävä ja pitkäikäinen


Kestävyys on yksi tekonurmen tärkeimmistä ominaisuuksista. Laadukas tekonurmi kestää noin 15 vuotta kovissakin olosuhteissa. Tekonurmemme on UV-stabiloitu estämään haalistumista pitkäkestoisessakin auringonpaisteessa, ja rakenne on toteutettu siten, että kastuttuaan nurmikko kuivuu nopeasti.


Annamme tekonurmellemme 7 vuoden UV-takuun. Voit siis voit luottaa siihen, että tekonurmi on kannattava ja kestävä valinta.


Leikkikenttä lapsille ja lemmikeille


Mitä kaikkea lapsesi ja koko perheesi kanssa keksisitte tehdä pihallanne? Isojen juhlien tai pitkään jatkuneiden pihapelien jälkeen luonnonnurmi ei ole enää täydessä loistossaan, vaan se painuu käytössä kasaan, ja märkänä se saattaa muuttua jopa mutaiseksi.


Luonnonnurmella kestää aina vähintäänkin päiviä toipua kovasta käytöstä ja palautua hyvinvoivan näköiseksi. Tiedäthän miltä nurmikenttä näyttää, kun siinä on pelattu päivän verran jalkapalloa, pidetty juhlia tai edes istuskeltu piknikillä huovan päällä? Yksi merkittävimmistä syistä harkita tekonurmea on se, että se tuntuu yhtä pehmeältä kuin aito ruoho, mutta ei painu kasaan tai muutu mutaiseksi kovallakaan käytöllä.


Korkealaatuinen tekonurmi on kestävää, pehmeää ja myrkytöntä, joten se on erittäin turvallinen valinta lasten ja lemmikkieläinten suhteen. Ei enää huolta siitä, että nurmikko vaurioituisi lasten ja lemmikkien leikeissä tai isoissakaan pihajuhlissa.


Luonnonnurmen ja tekonurmen välillä valitsemiseen vaikuttaa siis monta tekijää, mutta tärkeimpinä tekijöinä ovat mieltymykset oman ajankäytön suhteen. Kun helppous ja aina pirteä piha ovat tärkeimpiä asioita, tekonurmi on erinomainen valinta. Voit asentaa sen itse tai ostaa sen asennettuna – joka tapauksessa me toimitamme sen mitä tarvitset.


Tsekkaa koko tekonurmi -mallistomme täältä ja tekonurmien asennuksissa tarvittavat tarvikkeet täältä


Tsekkaa koko kattava tekonurmi -mallistomme näppärästä verkkokaupastamme. Valikoimistamme löytyvät myös tekonurmien asennuksissa tarvittavat asennustarvikkeet. Tarjolla oleva mallisto päivittyy kaiken aikaa, ja uusia tarpeellisia asennustarvikkeita, tekonurmien täydelliseen asentamiseen päivitellään verkkokauppaamme kaiken aikaa lisää.


Ole yhteydessä myyntiimme ja kysy lisää!

Comments


bottom of page