top of page

Tekonurmi lemmikkikäytössä – mitä tulee tietää

Tekonurmi kasvattaa jatkuvasti suosiotaan niiden keskuudessa, jotka pohtivat vähemmän huolenpitoa vaativaa vaihtoehtoa luonnolliselle nurmikolle. Toisin kuin luonnonnurmi, tekonurmimatto ei vaadi juuri lainkaan ylläpitoa ja huoltoa, se ei kaipaa vettä ja siitä voi nauttia Suomenkin oloissa lähes ympäri vuoden. Monilla on kuitenkin kysymyksiä siitä, miten keinotekoisen nurmen valinta voi vaikuttaa lemmikkeihin, ja niihin pyrimme vastaamaan tällä artikkelilla.


Hyvä uutinen on, että tekonurmet ovat täysin turvallisia lemmikeille ja ne ovat tyypillisesti myös koirien ja kissojen aiheuttamille rasituksille kestävämpiä kuin luonnolliset nurmikot. On hyvä tiedostaa muutama tekijä, ennen kuin päästät karvaiset kaverisi temmeltämään uudella tekonurmellasi.

Kestää kovaakin käyttöä

Lemmikkieläimet voivat kohdella luonnon nurmea rajustikin, etenkin koirat kaivaessaan. Onneksi moderni tekonurmimatto, jossa on oikein valitut rakenneosat, tarjoaa mukavuutta ja kestävyyttä, joka tekee siitä ihanteellisen lemmikkieläimillekin.


Lemmikkisi jätökset eivät vahingoita tekonurmea

Monien ihmisten ensimmäinen kysymys on, kakkaavatko koirat – tai saavatko ne kakata – tekonurmelle. Lemmikkieläimillä on tapana löytää näille tavoille oma paikkansa, olipa se sitten hiekkalaatikko tai kylpyhuone tai heidän löytämänsä nurmiläntti. Huolehtia ei kuitenkaan tarvitse, sillä varsinkin vähän epäsäännöllisemmin paikkansa valitsevat koirat varmasti tekevät jätöksensä tekonurmellesi ennemmin tai myöhemmin.


Hyvä uutinen on, että lemmikkieläinten jätteillä ei ole pysyvää vaikutusta tekonurmeen, ja nurmikko on varsin helppo puhdistaa ja pestä. Tiukka, mutta läpäisevä tekonurmen pohja mahdollistaa nesteiden valumisen nurmikon läpi. Itse asiassa pienempiä tekonurmen palasia käytetään usein lemmikkieläinten pottina, sillä ne voidaan nostaa pois puhdistuksen ajaksi. Tekonurmimattoa voidaan parantaa koiraystävällisillä ominaisuuksilla parhaan mahdollisen imeytymisen ja siisteyden saavuttamiseksi. Kysy siis lisää, jos olet asiasta huolissasi!

Helppo puhdistaa

Tekonurmi on helppo puhdistaa lemmikkien ulosteiden osalta. Toimi kuten normaalillakin nurmikolla, eli poimi ulosteet pois, jonka jälkeen voit huuhdella nurmikon letkulla. Vaikka polypropyleeni- ja lateksirakenne onkin rakennettu päästämään nesteet läpi, virtsan haju voi joskus jäädä nurmikkoon huuhtelunkin jälkeen. Jos olet jo pessyt ulosteet pois ja huomaat edelleen hajua, pyyhi ongelmakohta etikkaseoksella. Kuivaamisen jälkeen epämiellyttävien hajujen pitäisi olla taas poissa.


Myrkytön (kunhan katsot mistä ostat)

Jotkut koirat tai kissat eivät yksinkertaisesti voi vastustaa tarvetta järsiä tai nuolla tekonurmimaton pintaa, varsinkin juuri asennettuna. Tämä on yleensä ihan ok ja vaaratonta, koska keinotekoinen ruoho on usein vähemmän myrkyllistä kuin kemiallisesti käsitelty luonnonnurmi.


Yksi tunnettu poikkeus on kuitenkin lyijy. Markkinoilta saattaa löytyä myös lyijyä sisältävää tekonurmea, jonka tiedetään nieltynä olevan haitallista.

Siksi on tärkeää valita aina lapsi- ja lemmikkieläinystävällinen, lyijytön ja myrkytön tekonurmi, joka on valmistettu EU:ssa.

Kaikissa valikoimamme tekonurmi -malleissa on sekä Animal Friendly että Child Friendy maininnat.


Tärkeintä on, että tekonurmella voitte nauttia turvallisesti jokaisesta hetkestä perheenne ja lemmikkienne kanssa. Meidän myymämme tekonurmet ovat täysin lyijyttömiä ja turvallista niin lapsille kuin lemmikeillekin.


Tsekkaa koko tekonurmi -mallistomme täältä ja tekonurmien asennuksissa tarvittavat tarvikkeet täältä

Nyt voit tehdä hankintasi myös tekonurmi verkkokauppamme kautta, käy tsekkaamassa laaja valikoimamme!


Ole yhteydessä myyntiimme ja kysy lisää!

Comments


bottom of page