top of page

Tekonurmen hyödyt julkisissa tiloissa - Kulujen säästöä pitkällä tähtäimellä

Tekonurmea ajatellessa mieleen tulee yleensä kaunis, vehreä nurmikko uuden kodin pihalla, mukavalla asuinalueella, mutta se ei missään tapauksessa kuitenkaan ole ainoa tekonurmen käyttökohde.


Monet yritykset, kaupungit, kunnat ja kiinteistönomistajat valitsevat nyt alueilleen tekonurmea. Tekonurmea on asennetaan muun muassa toimistorakennuksiin, messu ja tapahtuma-alueille, ulko- ja sisätilatapahtumiin kauppakeskuksiin, sairaaloihin, hotelleihin ja kuntosaleille. Aina vehreä ja hyvin hoidettu piha tai tapahtuma alue ei kuitenkaan ole ainoa hyöty, jonka tekonurmi tarjoaa.TEKONURMI JULKISISSA TILOISSA - 5 SELKEÄÄ HYÖTYÄ VERRATEN LUONNON NURMEEN

Listasimme viisi tekonurmen tai keinonurmikon selkeintä hyötyä julkisissa tiloissa, verraten aitoon nurmikkoon.


NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ

Tekonurmi näyttää erinomaiselta ympäri vuoden, ja antaa loistavan ensivaikutelman uusiin asiakkaisiin. Se pysyy vihreänä säässä kuin säässä – sateessa, räntäsateessa ja lumessa. Kaikki tekonurmi vaihtoehtomme ovat valmistettu kestämään, joten kovakaan käyttö ja suuret asiakasmassat eivät vahingoita sitä yhtä paljon kuin aitoa nurmikkoa.

Puutarha-ammattilaisten ei tarvitse käyttää tuntikausia nurmikon kunnossapitoon, sillä tekonurmi on käytännössä huoltovapaata heti asennuksen jälkeen.

Huolloksi riittää peruspuhdistus roskista ja tahroista. Ajoittain on hyvä varmistaa, että tekonurmen korret näyttäät hyvältä, mikä sekin hoituu helposti harjaamalla.

Syksyisin ennen talven tuloa on nurmikko hyvä puhdistaa esim lehtipuhaltimella lehdistä ja muista roskista.


SÄÄSTÄÄ VETTÄ

Noin puolet nurmikon kasteluun kuluvasta vedestä menee hukkaan valumisen ja haihtumisen vuoksi. Mutta kun vaihdat tekonurmeen, poistat kokonaan tarpeen kastelulle. Ainoa vesi, jota tarvitaan, kuluu satunnaiseen lian- tai tahranpoistoon.

Tämä voi säästää tuhansia litroja vettä vuodessa nurmikon kastelun jäädessä tarpeettomaksi.

Veden säästäminen tarkoittaa tietysti myös silkkaa rahan säästöä ja se myös kuormittaa ympäristöä vähemmän.


YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN

Tekonurmi on ympäristöystävällinen. Veden säästämisen lisäksi tekonurmi ei luonnonnurmen tapaan tarvitse torjunta-aineita tai lannoitteita ja niissä olevia haitallisia kemikaaleja. Kemikaalipäästöjen vähentäminen parantaa ympäristöä, pohjavesiä, lähellä olevia järviä. Ympäristön kemikaalikuormitus siis pienenee oleellisesti.

Kemikaalikuormitus on vahingollista ihmisille ja ympäristölle kasteluvesien sisältämien suurien ravinnemäärien, vaarallisten aineiden sekä terveydelle vaarallisten mikrobien vuoksi.

Myrkyttömyytensä vuoksi tekonurmet ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä sekä soveltuvat myös siksi esimerkiksi rantojen välittömään läheisyyteen.


Kaikki maahantuomamme tekonurmet tehdään kierrätetyistä ja kierrätettävistä materiaaleista, joten voit jatkaa ympäristöystävällisyyttä myös nurmen elinkaaren päätyttyä.


SÄÄSTÄÄ RAHAA

Vaikka tekourmi on investointi, pitkällä aikavälillä se myös säästää rahaa.

Tekonurmella sinun ei tarvitse ostaa siemeniä, multaa, lannoitteita, torjunta-aineita, ruohonleikkuria, trimmeriä, kastelutarvikkeita tai muita tyypillisesti nurmikon hoitoon liittyviä tarvikkeita. Koska tekonurmi kestää useita vuosia, sen tuomat säästöt ovat yritykselle usein houkuttelevia ja ilmeisiä.


ESTEETTÖMYYS

Tekonurmi on esteetön materiaali jämäkkyytensä ja tasalaatuisuutensa vuoksi.

Pyörätuoli ei uppoa tekonurmeen, kuten monesti käy perinteisen nurmikon kanssa vaan renkaat rullaavat sujuvasti. Myös lastenvaunuilla, kainalosauvoilla, kävelykepeillä ja rollaattoreilla on helppo kulkea tekonurmella. Esteettömyys mahdollistaa kaikkien vapaan kulkemisen tekonurmesta rakennetulla alueella.


Ulkomailla tekonurmi on yleistynyt viheraluekäytössä vähäisten vesivarojen vuoksi.

Aidon nurmikon kasvattaminen osassa maailmaa on jopa kielletty, jolloin tekonurmen käyttäminen jää ainoaksi todelliseksi vaihtoehdoksi.


Ole yhteydessä myyntiimme ja kysy lisää!

Puhelinpalvelumme auttaa numerossa 0501446, CHAT-palvelua sivun alareunasta ja s-posti myynti@expomatto.fi.

Tervetuloa meille asioimaan.


Tsekkaa koko kattava tekonurmi -mallistomme ja tekonurmien asennuksissa tarvittavat asennustarvikkeet. Tarjolla oleva mallisto päivittyy kaiken aikaa, ja uusia tarpeellisia asennustarvikkeita, tekonurmien täydelliseen asentamiseen päivitellään verkkokauppaamme kaiken aikaa lisää.

Comments


bottom of page